واشر نسوز

در خلال این بحث بد نیست نگاهی به انواع واشرها داشته باشیم. این موضوع به ما کمک می‌کند تا به لزوم نسوز بودن واشر نسوز و دلیل طراحی آن بیشتر پی ببریم. انواع واشرها عبارتند از:
• واشر لاستیکی: واشرهای لاستیکی از مواد مختلف طبیعی و مصنوعی تولید می‌شوند و مقاومت آن‌ها در برابر حرارت نهایتاً به ۳۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد. ویژگی‌ مهم این واشرها، انعطاف‌پذیری بالای آن‌هاست.
• واشر کلینگریت: این واشر همان‌طور که می‌توان از نامش حدس زد، از ورق نسوز کلینگریت ساخته می‌شود. اگر با این ورق آشنا نیستید بهتر است بدانید ورق کلینگریت یکی از انواع ورق‌های نسوز با مقاومت نسبتاً بالایی در برابر حرارت است. این ورق از مواد اولیه‌ی مختلفی همچون پودر آزبست و برخی از رزین‌ها تهیه می‌شود. واشر کلینگریت یک واشر نسوز است.
• واشر تخت: واشر تخت که با نام Flat Wahsher نیز شناخته می‌شود، کاربردهای بسیاری داشته و از جنس فلز است. در صنایعی همچون خودروسازی و ساخت دستگاه‌ها و ماشین‌های مختلف، در بستن انواع پیچ‌ومهره‌ها و … از این واشر استفاده می‌شود.
• واشر تخت ضربه‌گیر: این واشر شباهت زیادی با نمونه‌ی قبلی دارد. اما سطح مقطع آن از واشر تخت بیشتر است. این سطح مقطع باعث کاهش فشار به نقطه‌ی بسته شدن پیچ شده و نیرو را در اطراف نقطه‌ی مورد نظر پخش می‌کند.
• واشر فنری: واشر فنری نیز از جنس فلز است. اما این واشر ضخامت بیشتری داشته و در ساختار آن نیز یک برش دیده می‌شود که به آن حالت فنری می‌دهد و به سفت‌تر شدن مهره در جایش کمک بسیاری می‌کند.
• واشر گرافیتی: این واشر که با عنوان گراف اویل نیز معرفی می‌شود، از مقاومت فشاری بسیار بالایی برخوردار است. این واشر از گرافیت خالص ساخته شده و انتخابی بسیار مناسب برای آب‌بندی سیالات و بخارها در صنایع مختلف است.

نکات مهم در انتخاب واشر نسوز

تنوع در ساختار واشرهای نسوز و تفاوت ویژگی‌های آن‌ها باعث شده است بتوانید این واشرها را برای منظورهای مختلفی استفاده کنید. اما این بسیار مهم است که انتخاب مناسبی داشته باشید و بهترین نوع واشر را برای کاربرد مورد نظرتان خریداری کنید. پارامترهایی را که باید در این مورد به آن‌ها توجه کنید در ادامه می‌بینید:
• دمای کارکرد: همان‌طور که می‌دانید، واشرهای نسوز دماهای قابل تحمل مختلفی دارند. برای مثال دمای قابل تحمل از سوی انواع واشر کلینگریت چیزی بین ۵۵۰ تا ۶۵۰ درجه‌ی سانتی‌گراد است. لذا باید توجه داشته باشید دمای نقطه‌ی مورد نظر در بیشترین حالت خود به چه عددی می‌رسد، تا بتوانید واشری مناسب برای آن انتخاب کنید.
• فشار کارکرد: واشرها در نقاطی بسته می‌شوند که نیاز است با فشار زیادی بین دو سطح مختلف قرار بگیرند. این فشار در کاربردهای مختلف متفاوت است. در حالی که همه‌ی واشرها تحمل هر حدی از فشار را ندارند و عدم توجه به این موضوع می‌تواند باعث خرابی واشر و از کار افتادگی زودهنگام آن شود.
• محل اتصال: توجه به شرایط محیطی و محل اتصال واشر نیز بسیار مهم است. این‌که واشر با چه مواردی در تماس است تعیین می‌کند از واشر نسوزی با چه جنسی می‌توانید استفاده کنید.
• اندازه‌ی واشر: برای انتخاب ابعاد مناسب واشر باید به محل نصب آن توجه و واشری انتخاب کنید که مماس با قطر بیرونی و داخلی مقطع مورد نظر باشد.

    مشاوره تلفنی